Wednesday, 11 November 2015

Stampmielies en Bone met Spek




Stampmielies en Bone met Spek
3 kop droë stampmielies
 2 kop droë gespikkelde bone
 200 g varkspek in blokkies gesny
 bietjie botter
 sout
 swartpeper na smaak

**Spekkies – In bietjie botter gebraai tot liggies bruin
 Vroegdag gooi jou stamp en bone in ‘n lekker groot skottel
Spoel goed deur met koue water
 Kook ‘n ketel water, gooi jou stamp mengsel in bak wat kan seël
 Voeg net genoeg kookwater oor om als te dek
 Sit deksel op en laat staan tot agtermiddag
 Spoel goed af tot water helder is, gooi in lekker groot pot
 Giet kookwater oor en bring to kookpunt, verminder hitte kook vir 20 min
 Spoel weer deur tot skoon met koue water
 Gooi weer genoeg kookwater oor om te bedek
 Prut oor lae hitte vir een uur roer af en toe
 Voeg nou spekkies by
 Sout en peper na smaak
 Voeg bykomende kookwater by om als net te bedek
 Prut omtrent 45 min tot al die water verdamp en stamp sag is
 Bedien warm met bredies,beestert,kerrie afval, eindloos lekker