Tuesday, 29 September 2015
Spinasierollade
Spinasierollade
100 g Stork Bake
125 ml (½ k) koekmeel
500 ml (2 k) warm melk
250 ml (1 k) gerasperde
cheddarkaas
sout en vars gemaalde swartpeper
4 ekstra groot eiers, geskei
300 g spinasie, gewas, gestoom en fyn gekap
VULSEL
125 ml (½ k) songedroogde
tamatie- of basiliepesto
375 ml (1½ k) gekrummelde
ricottakaas
60 ml (¼ k) gekapte vars
pietersielie of basilie
Voorverhit die oond tot 160 °C.
Spuit ’n pan van 35 x 25 cm met kleefwerende kossproei. Voer die pan met bakpapier uit en spuit weer.
ROLLADE
Maak ’n witsous met die STORK BAKE, koekmeel en warm melk. Haal van die plaat af. Voeg die kaas by en roer tot gesmelt. Geur met sout en peper. Voeg die eiergele en spinasie by en meng. Klits die eierwitte tot stywe punte vorm en vou versigtig by die spinasiemengsel in. Giet in die pan en maak bo-op gelyk.
Bak 25-30 minute tot goudbruin en gepof. Keer uit op ’n klam teedoek, rol versigtig op met die hulp van die teedoek en laat afkoel.
VULSEL
Meng die pesto, ri-cotta en kruie. Rol die rollade oop wanneer dit effens afgekoel het en smeer die vulsel oor.
Rol weer op, sny in skywe en sit voor met slaai.
Genoeg vir 8.