Rosynebeskuit
Lewer 25 beskuite
Bereiding: 15 min.
Rys: 1½ uur
Gaarmaak: 25 min.
Uitdroog: 6 uur
125 g botter, kamertemperatuur
4 x 250 ml (4 k) bruismeel, gesif
2 eiers, geklits
10 g gis
30 ml (2 e) strooisuiker
15 ml (1 e) louwarm water
5 ml (1 t) anyssaad
80 ml (⅓ k) rosyne
’n knippie sout
180 ml (¾ k) warm melk
10 ml (2 t) olie
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer 2 middelslagbroodpanne.
- Vryf die botter en meel met jou vingerpunte in ’n bak tot die mengsel soos broodkrummels lyk. Voeg die eiers by. Voeg die gis by en 2 ml (½ t) van die strooisuiker gemeng met die water. Voeg die anyssaad, rosyne, oorblywende strooisuiker, sout, melk en olie by en meng liggies. Plaas in ’n gesmeerde bak, bedek en laat rys 1 uur.
- Breek die deeg in ewe groot gholfbalgrootte-balle, pak hulle in die broodpanne en sit 30 min. eenkant om te rys. Bak 25 min. of tot goudbruin. Breek uitmekaar en keer op ’n draadrak uit.
- Verminder die hitte tot 70 ˚C met die waaier aan, sit die beskuit terug en bak 6 uur of tot heeltemal droog.