Kortpad-tamatie-frikkadelletjies
Bereiding: 15 min.
Gaarmaak: 30 min.
Genoeg vir 6 mense
450 g boerewors
30 ml (2 e) olie
4 sprietuie
5 ml (1 t) droë gemengde kruie
2 x 400 g gekapte tamaties
2 lourierblare
400 g lensies
sout en swartpeper, na smaak
’n hand vol pietersielie, gekap
korserige brood vir voorsit
- Trek die worsvleis uit die omhulsel en rol dit met nat hande in frikkadelle so groot soos kersietamaties. Pak op ’n gesmeerde bakplaat.
- Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte en braai die frikkadelle in sarsies tot verbruin. Haal versigtig uit die pan en plaas terug op die bakplaat.
- Wanneer al die frikkadelle gaar is, voeg die uie by en braai 2 minute. Roer die gemengde kruie, tamaties, lourierblare en lensies in en vul een blik met water om by die pan te voeg. Kook 8 minute, sit dan die frikkadelle terug en laat prut dit nog 10 minute.
- Geur met sout en peper en bestrooi dan met pietersielie. Sit voor met korserige brood om die sous mee op te vee.