Gerda se bybelkoek
Bestanddele750 ml koekmeel
45 ml mielieblom
375 ml melk
90 ml olie
7 eiers
560 ml suiker
15 ml bakpoeier
Versiersel
8 x 250 ml versiersuiker
4 eiers
500 g wit Woodenspoon-margarien
Instruksies
Dié warmmelk-sponskoek word in twee panne gebak en dan gesny in die vorm van ’n oop boek.
Voorverhit die oond teen 180 °C en smeer twee vierkantige panne (18 cm x 18 cm).
- Klits die eiers en suiker saam vir 20 minute.
- Sif die koekmeel en mielieblom en voeg by die eiermengsel.
- Kook die melk en olie saam.
- Strooi die bakpoeier oor die deeg en giet die kokende melkmengsel daaroor.
- Laat skuim vir 2 minute.
- Vou die melk- en bakpoeier-skuim liggies in.
- Verdeel in twee panne.
- Bak vir 20-30 minute.
- Room die margarien en eiers.
- Voeg die helfte van die versiersuiker by en meng goed.
- Voeg die res van die versiersuiker by en meng weer goed.
- Klop die versiersuiker vir 20 minute.
- Plaas die twee afgekoelde koeke langs mekaar.
- Sny die bokant.
- Versier met botterversiersel en gebruik ’n vurk om gleufies aan die sykante maak sodat dit soos bladsye lyk.