Tuesday, 13 January 2015
Steak en Groenteslaai
Steak en Groenteslaai
Bereiding: 5 minute
Gaarmaaktyd: 10 minute
Genoeg vir 4-6 mense
SLAAISOUS
5 ml (1 t) worcestersous
30 ml (2 e) olyfolie
10 ml (2 t) bruinsuiker
15 ml (1 e) sojasous
5 cm vars gemmerwortel, in skywe gesny
1 stuk suurlemoengras, fyn gekap
sout en vars gemaalde swartpeper
SLAAI
kookolie vir braai
500 g beesvleis-steakrepies
sout en vars gemaalde swartpeper
2 wortels, in dun repies gesny
100 g rooikool, in dun repies gesny
1 rooi soetrissie, in dun repies gesny
8 sprietuie, grof gekap
½ (100 g) pynappel, in blokkies gesny
80 ml sesamsaad
100 ml vars boontjiespriete
250 g noedels, gaargemaak
basilie- of koljanderblare vir afronding
SLAAISOUS
Meng die bestanddele vir die slaaisous in ’n glasbak en geur na smaak.
SLAAI
Verhit van die olie in ’n groot pan en braai die beesvleis ’n bietjie op ’n slag oor baie hoë hitte.
Geur met sout en peper.
Skep dit by die slaaisous en hou eenkant.
Meng die wortels, kool, rooi soetrissie, sprietuie, pynappel, sesamsaad en boontjiespriete met die vleis en noedels.
Sit voor met die blare.
WENK: Die geheim van hierdie slaai is dat jy die vleis oor hoë hitte moet gaarmaak. Moenie toelaat dat die vleis prut nie; dit sal taai raak.