Tuesday, 13 January 2015

Steak en Groenteslaai




Steak en Groenteslaai
Bereiding: 5 minute
 Gaarmaaktyd: 10 minute
 Genoeg vir 4-6 mense
SLAAISOUS
 5 ml (1 t) worcestersous
 30 ml (2 e) olyfolie
 10 ml (2 t) bruinsuiker
 15 ml (1 e) sojasous
 5 cm vars gemmerwortel, in skywe gesny
 1 stuk suurlemoengras, fyn gekap
 sout en vars gemaalde swartpeper
SLAAI
 kookolie vir braai
 500 g beesvleis-steakrepies
 sout en vars gemaalde swartpeper
 2 wortels, in dun repies gesny
 100 g rooikool, in dun repies gesny
 1 rooi soetrissie, in dun repies gesny
 8 sprietuie, grof gekap
 ½ (100 g) pynappel, in blokkies gesny
 80 ml sesamsaad
 100 ml vars boontjiespriete
 250 g noedels, gaargemaak
 basilie- of koljanderblare vir afronding
SLAAISOUS
 Meng die bestanddele vir die slaaisous in ’n glasbak en geur na smaak.
SLAAI
Verhit van die olie in ’n groot pan en braai die beesvleis ’n bietjie op ’n slag oor baie hoë hitte.
Geur met sout en peper.
Skep dit by die slaaisous en hou eenkant.
Meng die wortels, kool, rooi soetrissie, sprietuie, pynappel, sesamsaad en boontjiespriete met die vleis en noedels.
Sit voor met die blare.
WENK: Die geheim van hierdie slaai is dat jy die vleis oor hoë hitte moet gaarmaak. Moenie toelaat dat die vleis prut nie; dit sal taai raak.