Friday, 16 January 2015
Ongebakte Kaaskoek
Ongebakte Kaaskoek
Genoeg vir 4
Bereiding: 10 min.
Verkoel: 2 uur
200 g vars aarbeie
250 g roomkaas
125 g mascarponekaas
125 ml (½ k) vars room
skil van 1 suurlemoen
30 ml (2 e) strooisuiker
200 g koekies, gekrummel
ekstra aarbeie, vir voorsit
1.Puree die aarbeie in ’n verwerker. Plaas die aarbeipuree, roomkaas, mascarpone, vars room, suurlemoenskil en strooisuiker in ’n groot bak en meng goed.
2.Vir aanmekaarsit: Plaas ’n laag koekiekrummels onder in 4 koppies of opdienglase. Volg met ’n laag van die roomkaasmengsel. Herhaal die lae twee of drie keer, afhangende van die grootte van jou koppie of opdienglas en eindig met ’n roomkaaslaag.
3.Garneer elke kaaskoek met vars aarbeie en verkoel minstens 2 uur.