Kaaswortels
Saam met volkoringbrood en ʼn groot bak mengelslaai is dié wortelgebak ʼn gesonde vegetariese ete.
Lewer 4 – 6 porsies
Bestanddele:
250 g geelwortels, in ringe gesny...
250 g aartappels
25 g (30 ml) botter of margarien
2 ml sout
1 ml peper
5 ml bakpoeier
300 ml melk
100 g (250 ml) gerasperde cheddarkaas
2 eiers
Saam met volkoringbrood en ʼn groot bak mengelslaai is dié wortelgebak ʼn gesonde vegetariese ete.
Lewer 4 – 6 porsies
Bestanddele:
250 g geelwortels, in ringe gesny...
250 g aartappels
25 g (30 ml) botter of margarien
2 ml sout
1 ml peper
5 ml bakpoeier
300 ml melk
100 g (250 ml) gerasperde cheddarkaas
2 eiers
Metode:
1. Voorverhit die oond tot 180°C (350°F). Smeer ʼn oondvaste bak van 13 x 23 x 5 cm.
2. Kook die wortels tot sag en dreineer. Kook die aartappels tot gaar en dreineer.
3. Voeg die helfte van die botter of margarien en die sout en peper by die wortels en meng.
4. Voeg die res by die aartappels, druk fyn en roer die bakpoeier en 50 ml van die melk by.
5. Skep die helfte van die aartappels in die bak, dan die helfte van die wortels en strooi die helfte van die kaas bo-oor. Herhaal die lae.
6. Klits die eiers en die res van die melk saam en giet bo-oor.
7. Bak 40 minute lank. Sit dadelik voor.
Hierdie resep is oorspronklik gepubliseer in Huisgenoot Wenresepte 1
1. Voorverhit die oond tot 180°C (350°F). Smeer ʼn oondvaste bak van 13 x 23 x 5 cm.
2. Kook die wortels tot sag en dreineer. Kook die aartappels tot gaar en dreineer.
3. Voeg die helfte van die botter of margarien en die sout en peper by die wortels en meng.
4. Voeg die res by die aartappels, druk fyn en roer die bakpoeier en 50 ml van die melk by.
5. Skep die helfte van die aartappels in die bak, dan die helfte van die wortels en strooi die helfte van die kaas bo-oor. Herhaal die lae.
6. Klits die eiers en die res van die melk saam en giet bo-oor.
7. Bak 40 minute lank. Sit dadelik voor.
Hierdie resep is oorspronklik gepubliseer in Huisgenoot Wenresepte 1