Friday, 18 July 2014

No cook coconut pie



No cook coconut pie
6-8 ServingsPrep/Total Time: 15 min.

Ingredients
...
2 packages (3.4 ounces each) instant vanilla pudding mix
2-3/4 cups cold 2% milk
1 teaspoon coconut extract
1 carton (8 ounces) frozen whipped topping, thawed
1/2 cup flaked coconut

Gebakte aartappelkoekies met tuna




Gebakte aartappelkoekies met tuna (Huisgenoot)
AARTAPPELKOEKIES
12 baba-aartappeltjies, sag gekook in die skil
2-4 songedroogde tamaties, fyn gekap...
1 eier en bietjie meel (om te laat bind)
sout na smaak
olie om pan te smeer

TUNAMENGSEL

Gevulde maalvleis-aartappels




Gevulde maalvleis-aartappels (Huisgenoot)

MAALVLEIS
15 ml (1 e) olyfolie
1 ui, gekap...
1 knoffelhuisie, gekap
500 g maer beesmaalvleis
1 pakkie (50 g) tamatiepasta

Spicy Prune Pickle




Spicy Prune Pickle
Ingredients
500 g Safari Whole Prunes
1 litre boiling water...
4 rooibos tea bags
375 ml red wine vinegar
250 g soft brown sugar

Rissie-tamatiesop





Rissie-tamatiesop
Genoeg vir: 4
Bereidingstyd: 10 minutes
Gaarmaaktyd: 10 minutes
...
• 15 ml sonneblomolie
• 1 groot ui, gekap
• 250 g spekvleis, gekap
• 1 blik Italiaanse tamatiesop
• 1 blik gekapte tamaties met rissie
• 500 ml volroommelk

Muesli en vrugtestafies



Muesli en vrugtestafies
2 – 3 appels, geskil, ontpit en in skyfies gesny
60ml (4T) sagte bruinsuiker
100g amandels, grofgekap...
100g sagte droë appelkose, fyngekap
80g pitlose rosyne of sultanas, gekap
200ml hawermout
200ml volkoringmeel

Heerlike springmieliestafies




Heerlike springmieliestafies
Lewer 12 stafies
Bereiding: 5 min.
Bak: 10-12 min.
Afkoel: 2 uur
...
Benodigdhede:
•750 ml (3 k) springmielies, klaar geskiet

Vinnige frikkadelsop




Vinnige frikkadelsop (Huisgenoot)
Jy kan dié Italiaans-geïnspireerde gereg ’n ryker smaak gee deur fyn gerasperde parmesaankaas by te roer.
Bestandele
30 ml (2 e) olyfolie...
1 ui, grof gekap
2 knoffelhuisies, fyn gekap
2 blikke (410 g elk) kersietamaties
10 ml (2 t) worcestersous
15 ml (1 e) sagte bruinsuiker

’n Stroperige, klam suurlemoenbroodjie



’n Stroperige, klam suurlemoenbroodjie
Jy het nodig:
75g botter by kamertemperatuur
300g strooisuiker...
2 eiers
250g bruismeel

Aartappel-en-kaasbrood




Aartappel-en-kaasbrood ( Huisgenoot)

Bestandele
450 ml bruismeel
10 ml (2 t) bakpoeier...
1 pakkie (40 g) kaas-en-uie Potato Bake-mengsel
300 g aartappels,
geskil en gerasper

Tert Doppies vir vulsel

Dit is die een wat ek gebruik. 3 koppies meelblom 2 eiers 2 Teelepels bakpoeier 250 gram margarien 1/2 koppie melk sout . Metode : Meng met a mes droe bestandele meng margarien in meel . Klits eiers en melk saam meng by droe bestandele . Moet nie knie nie. Meng met mes . Rol uit sny en bak vir +- 5 tot 1o minute tot lig bruin op 180 c .dit maak +- 100 doppies

Beef Wellington




Beef Wellington
Jy benodig:
Bees Fillet 800g...
1 Eetlepel Botter
2 Eetlepels Olyfolie
1 Rol Blaardeeg
1 Eier geklits
2 Eetlepels Olyftapenade
2 Eetlepels Korrelmosterd

Gepiekelde wortelslaai




Gepiekelde wortelslaai
6 wortels (verskillende kleure), geskil
1 e fyn gerasperde gemmer
3 e ryswynasyn...
2 t lemmetjiesap
1 t wit sesamsaad, gerooster
1 t swart sesamsaad, gerooster

Thursday, 17 July 2014

Vark-en-rysroerbraai




Vark-en-rysroerbraai
Genoeg vir: 4
Bereidingstyd: 10 minute...
Gaarmaaktyd: 20 minute

• 15 ml olie
• 4 gerookte varkrepe, in blokkies gesny
• 2 preie, gekap
• 1 knoffelhuisie, in dun skyfies gesny
• 1 duim vars gemmer, gekap

KAAS IN ‘N KORS



KAAS IN ‘N KORS!

Jy benodig


250g sagte roomkaas
100g sagte Feta
100g biltong, fyngerasper
30g songedroogde tamaties, fyngekap
1 knoffelhuisie, fyngekap
1 teelepel gemengde peperkorrels, grofgemaal
120g koringskyfies (soos Fritos)

Peppermint Crisp Cupcakes




Peppermint Crisp Cupcakes
Makes 10
Ingredients:
½ cup cocoa...
1 cup flour
1 tsp baking powder
½ tsp salt
1 egg

Music shakers




Hierdie oulike idee by Alma Pretorius gesien, net 'n lekker idee om die kinders mee besig te hou
Music shakers: Toilet Paper Rolls Patterned Paper for decorating Packing Tape Strong glue Pasta, beans or some other small solid objects that will make noise when shaken. You will want to tape one end off of your toilet paper roll and make sure it is completely sealed so nothing will come out. Don't worry about it looking pretty right now because you will be covering it up with pa...tterned paper.

Romerige spinasie sop

Romerige spinasie sop
 
• Bestanddele 
• 1 eetlepel olyfolie 
• 1 uie, gehalveer, grof gekap 
• 2 knoffelhuisies, gekneus 
• 2 teelepels fyn komyn 
• 1L (4 koppies) groente of hoenderaftreksel 
• 4 (ongeveer 1 kg) aartappels, geskil, grof gekap 
• 2 trosse Engels stingels afgesny, gewas 
• Sout en vars gemaalde swartpeper 
• 65gr (1/4 koppie) suur room 
• Vars brood om saam op te dien

Metode
1. Stap 1 
Verhit die olie in 'n groot kastrol oor medium hitte. Voeg die ui en braai, roer, vir 5 minute of tot sag. Voeg die knoffel en komyn by en kook, braai vir 30 sekondes, of totdat aromatiese. 
2. Stap 2 
Verhoog die hitte. Voeg die aftreksel by en bring tot kookpunt. Voeg aartappel by en verminder hitte na medium. Prut onbedek vir 10 minute of tot die aartappel sag is. Voeg spinasie by en kook vir 2-3 minute of tot die spinasie verlep. Sit opsy vir 10 minute tot effens afgekoel. 
3. Stap 3 
Plaas die helfte van die spinasie mengsel in die bak van 'n voedselverwerker en verwerk tot glad. Sit die in 'n skoon kastrol. Herhaal met die prosesmet die oorblywende spinasie mengsel. Plaas oor lae hitte en kook, roer, vir 4-5 minute of tot deurwarm. Verwyder van die hitte. Proe en geur met sout en peper. 
4. Stap 4 
Skep sop met ‘n lepel in borde.  Skep 'n skeppie suurroom bo - op en geur met peper. Bedien met vars brood


Romerige spinasie sop
• Bestanddele
• 1 eetlepel olyfolie
• 1 uie, gehalveer, grof gekap ...
• 2 knoffelhuisies, gekneus
• 2 teelepels fyn komyn
• 1L (4 koppies) groente of hoenderaftreksel
• 4 (ongeveer 1 kg) aartappels, geskil, grof gekap

Italiaanse Spinasie Sop resep




Italiaanse Spinasie Sop resep
bestanddele
• 3 vars boste spinasie ...
• 3 eetlepels botter/ margerine
• 1/2 medium uie, gekap
• 3 koppies hoender, beesvleis, of groente aftreksel
• 1 koppie laevetmelk

Tamatie en Spinasie Sop




Tamatie en Spinasie Sop
bestanddele
2 eetlepels olyfolie,
1 groot salot, fyn gekap ...
2 knoffelhuisies, gekap
1 blikkie tamatie en uie , gedreineer
1 blikkie fyn tamaties, gedreineer
2 koppies gevriesde groente

Klapper-en-suurlemoenpoeding




Klapper-en-suurlemoenpoeding in 15 minute!

Resep gekry in Idees tydskrif

Bereidingstyd: 10 minute...
Genoeg vir: 6
Baktyd: 13-15 minute

• 125g (125ml) botter
• 320g (380ml) suiker
• 3 groot eiers

Tuesday, 15 July 2014

Parmesaan Eiers




Parmesaan Eiers
JY BENODIG
6 eiers...
1 eetlepel witasyn
500g jong tamaties
1 ui, grof gekap
1 eetlepel druiwepitolie
1 klein takkie roosmaryn

PASTAPRET




PASTAPRET
Pastakleursel
Meng ½ koppie alkohol (wat by apteke te kry is, vra vir “rubbing alcohol”) met voedselkleursel in ’n bakkie. Voeg klein hoeveelhede droë pasta by die mengsel en meng versigtig. Hoe groter die pasta, hoe langer voor dit die kleur absorbeer. Laat droog word op waspapier wat bo-op koerantpapier gelê is. Jy kan die alkohol en kleursel ook in ’n Ziploc-sakkie gooi, dit ’n bietjie skud en die pasta binne-in laat lê tot dit mooi gekleur is.
WENK: Jy kan die alkohol met alkoholbevattende handontsmetmiddel vervang.
PastakroonVersier ’n haarband bo-op met helder gekleurde stukkies droë wawiel-pasta (rotelle) sodat dit soos ’n tiara lyk.

Monday, 14 July 2014

Apfelstrudel




Apfelstrudel
225 g koekmeel (met 'n hoë gluteninhoud) ...
knippie sout
1 teelepel suurlemoensap of asyn
1 teelepel botter
sowat 140 ml warm water
sowat 1/2 koppie gesmelte botter

Eisbein




Eisbein
Een van daardie tradisionele Duitse geregte! Die onderste gedeelte van die vark se been, sonder die kloutjie. Kan seker sê vark skenkels. Gepekel. Soms gerook en soms net so gekook, met sout peper, knoffel en karwysaad
...
Heerlik sag, nie té veel gekook nie. Te veel gekook en dit is geneig om uitmekaar te val. Ligte bruin kleur. Natuurlik daarmee saam ook nog tradisionele sauerkraut en kapok aartappels.
Bestanddele
1 Eisbein

Peanut Butter + Rice Krispies blocks




Peanut Butter + Rice Krispies blocks in just 6 minutes = microwave magic
erves: 24 big blocks Preparation time: 5 min Cooking time: 6 min

Ingredients
1 cup peanut butter
1 cup golden syrup
1 cup soft brown sugar
2 Tbsp butter
1 tsp vanilla essence

HAWAIIAN PIZZA MUFFINS

 
 
HAWAIIAN PIZZA MUFFINS
2 koppies volkoring bruismeel (of 2 koppies volkoringmeel en 15ml bakpoeier)
3 eiers...
1 koppie Griekse jogurt
1 koppie gerasperde kaas
3 eetlepels tamatiepuree
½ koppie gekapte pynappel stukke

Karringmelk beskuit




Karringmelk beskuit (Elna van der Merwe)
3 x 500gr Bruismeel – (plaas vervanger koekmeel + 15ml bakpoeier)
1 Eetlepel Sout (gelyk)
1 koppie Suiker
750gr Margarien...
1 Lt Karringmelk
3 Eiers

Sunday, 13 July 2014

Maklike hoenderpastei




Maklike hoenderpastei
1 gaar hoender
 50 g botter
 1 ui, grof gekap
 2 selderystingels, grof gekap
 1 groot wortel, geskil en grof gerasper
 150 g sampioene, in kwarte gesny
 40 ml meel

Maklike hoenderpastei




6 porsies
15 ml (1 e) olyfolie
8 hoenderporsies of 1 heel hoender
250 ml (1 k) hoenderaftreksel
1 lourierblaar
3 elk heel kruienaeltjies en wonderpeperkorrels
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Whole Wheat Protein Pancakes / Gluten-Free




Whole Wheat Protein Pancakes / Gluten-Free
1/2 cup 100% whole wheat flour
(Or grind up oatmeal in the food processor and use that for gluten-free option)
1 cup cottage cheese
4 eggs
1/2 cup canola oil