Italiaanse Spinasie Sop resep
bestanddele
• 3 vars boste spinasie ...
• 3 eetlepels botter/ margerine
• 1/2 medium uie, gekap
• 3 koppies hoender, beesvleis, of groente aftreksel
• 1 koppie laevetmelk
• Knippie fyn neutmuskaat
• 5 eetlepels vars gerasperde parmesaankaas
• 1 teelepel sout
bestanddele
• 3 vars boste spinasie ...
• 3 eetlepels botter/ margerine
• 1/2 medium uie, gekap
• 3 koppies hoender, beesvleis, of groente aftreksel
• 1 koppie laevetmelk
• Knippie fyn neutmuskaat
• 5 eetlepels vars gerasperde parmesaankaas
• 1 teelepel sout
Metode
• 1.Was spinasie goed en sit in 'n pot met 3-4 koppies water en 1 teelepel sout.
• Bedek en kook tot sag, sowat 3-4 minute (roer gereeld vir ‘n eweredige kook).
• Dreineer die gaar spinasie
• Plaas die botter en uie in 'n groot sop pot en verhit na medium.
• Soteer tot die uie vir sowat 4 minute.
• Voeg die spinasie by en soteer ontbloot vir 2-3 minute, roer.
• Voeg die sous, melk, en neut, en bring tot 'n prut en roer gereeld.
• Voeg die gerasperde Parmesan, roer deeglik, geur na smaak
• Dien op in sop bakkies met roosterbrood aan die kant
• 1.Was spinasie goed en sit in 'n pot met 3-4 koppies water en 1 teelepel sout.
• Bedek en kook tot sag, sowat 3-4 minute (roer gereeld vir ‘n eweredige kook).
• Dreineer die gaar spinasie
• Plaas die botter en uie in 'n groot sop pot en verhit na medium.
• Soteer tot die uie vir sowat 4 minute.
• Voeg die spinasie by en soteer ontbloot vir 2-3 minute, roer.
• Voeg die sous, melk, en neut, en bring tot 'n prut en roer gereeld.
• Voeg die gerasperde Parmesan, roer deeglik, geur na smaak
• Dien op in sop bakkies met roosterbrood aan die kant