Vinnige voor-die-lessenaar ontbyt
|
|
Bestanddele 6 snye bruinbrood 12 snytjies ham 2 e (30 ml) botter 6 knopiesampioene, in kwarte gesny sout en swart peper 6 kersietamaties, gehalveer 6 eiers ± 2 e (30 ml) gekapte grasuie 1 k (250 ml) cheddarkaas, gerasper
|
Metode Voorverhit die oond tot 180°C. Spuit 6 oondvastebakkies, ramekins of koffiekoppies (±200 ml volumemaat) met kleefwerende sproei. Voer elke bakkie met ‘n sny bruinbrood uit, gevolg deur 2 snytjies ham. Verhit die botter in ‘n braaipan en braai die sampioene vir 3-5 minute tot goudbruin en gaar. Geur goed met sout en swartpeper. Verdeel die sampioene tussen die 6 bakkies en plaas 2 halwe tamaties in elkeen. Breek ‘n eier in elke bakkie en sprinkel met grasuie en kaas. Bak in die oond vir 7-10 minute of tot die eier gestol is. Bedien warm. |