Macarons
(12 macarons)
Botterversiersel
Weeg al die bestanddele af met ‘n skaal en gebruik altyd jumbo-eierwitte. Maak seker dat die amandels reeds gesif is wanneer jy dit afweeg. Amandels wat oorbly ná die sif kan jy sommer gebruik om ‘n koek mee te bak. Elke oond verskil. ‘n Waaieroond gee die beste resultate. As jy nie ‘n waaieroond het nie, moet jy elke 5 minute die oonddeur vir so 10 sekondes oopmaak en dan weer toe. Die hitte is só meer konstant. Macarons is taai in die middel – dis juis die teken van ‘n perfekte macaron. Jy kan macarons in enige kleur maak.
- 110 g gesifte fyn amandels
- 100 g gesifte versiersuiker
- 2 jumboeierwitte
- 60 g strooisuiker
- pienk (of jou gunstelingkleur) voedselkleursel
- aarbeikonfyt (of konfyt van jou keuse) of botterversiersel
Botterversiersel
- 185 g (200 ml) sagte botter
- 230 g (120 ml) versiersuiker, gesif
- 5 ml vanieljegeursel
Weeg al die bestanddele af met ‘n skaal en gebruik altyd jumbo-eierwitte. Maak seker dat die amandels reeds gesif is wanneer jy dit afweeg. Amandels wat oorbly ná die sif kan jy sommer gebruik om ‘n koek mee te bak. Elke oond verskil. ‘n Waaieroond gee die beste resultate. As jy nie ‘n waaieroond het nie, moet jy elke 5 minute die oonddeur vir so 10 sekondes oopmaak en dan weer toe. Die hitte is só meer konstant. Macarons is taai in die middel – dis juis die teken van ‘n perfekte macaron. Jy kan macarons in enige kleur maak.