Kolwyntjies met Skop (resepteboek) - Simone Balman
Glühwein-kolwyntjies
Jy het nodig:
...
Glühwein-kolwyntjies
Jy het nodig:
...
2 k meel
1 t sout
1 t bakpoeier
2 t koeksoda
3/4 koppie (60 g) onversoete kakaopoeier
1 k suiker
1 k bruinsuiker
1 t fyn kaneel
½ t fyn naeltjies
½ t fyn neutmuskaat
1 k olie
1½ k rooiwyn
½ k lemoensap, vars uitgedruk
Skil van 1 lemoen, fyngerasper
2 groot eiers
1 t vanieljegeursel
Vir die versiersel:
1 k volvet-roomkaas
½ k gesifte versiersuiker
1 t fyn kaneel
Versuikerde druiwe:
Druiwe
Eierwitte
Versiersuiker
Versierings:
24 versuikerde druiwe of bosbessies
Koekglinsterstof (glitter)
Pypkaneel (opsioneel)
Só maak ’n mens:
1. Voorverhit die oond tot 180 °C en voer 24 holtes van kolwyntjiepanne met papiervorms uit.
2. Sif al die droë bestanddele saam. Voeg die olie, rooiwyn, lemoensap en -skil by en meng twee minute op medium-spoed. Skraap die onderkant van die mengbak met ’n slaplemmes om seker te maak dat al die bestanddele goed gemeng is. Voeg die eiers en vanieljegeursel by en klits nog twee minute.
3. Skep lepels beslag versigtig in elke papiervorm totdat dit sowat twee derdes vol is. Moenie dit te vol maak nie omdat dié beslag nogal baie rys. Bak vir 17-20 minute of totdat ’n toetspen skoon uitkom. Laat sowat vyf minute afkoel voordat jy dit op ’n rak uitkeer.
4. Om die versiersel te maak, verroom die roomkaas goed met ’n elektriese menger. Voeg die helfte van die versiersuiker geleidelik by totdat dit baie goed gemeng is. Voeg die kaneel en die res van die versiersuiker by totdat die versiersel dik genoeg lyk om te smeer of te spuit. Versier die kolwyntjies.
5. Om die versuikerde druiwe te maak, doop elke druiwekorrel in eierwit en rol dit in die versiersuiker totdat dit goed bedek is. Hou dit eenkant om droog te word.
6. Strooi ’n bietjie koekglinsterstof oor elke kolwyntjie en druk ’n versuikerde druif in die versiersel. Steek ook ’n klein stukkie pypkaneel in vir verdere versiering.
** Alternatiewe: As jy nie fyn naeltjies en neutmuskaat het nie, vervang dit deur 1 t fyn wonderpeper (all spice).
1 t sout
1 t bakpoeier
2 t koeksoda
3/4 koppie (60 g) onversoete kakaopoeier
1 k suiker
1 k bruinsuiker
1 t fyn kaneel
½ t fyn naeltjies
½ t fyn neutmuskaat
1 k olie
1½ k rooiwyn
½ k lemoensap, vars uitgedruk
Skil van 1 lemoen, fyngerasper
2 groot eiers
1 t vanieljegeursel
Vir die versiersel:
1 k volvet-roomkaas
½ k gesifte versiersuiker
1 t fyn kaneel
Versuikerde druiwe:
Druiwe
Eierwitte
Versiersuiker
Versierings:
24 versuikerde druiwe of bosbessies
Koekglinsterstof (glitter)
Pypkaneel (opsioneel)
Só maak ’n mens:
1. Voorverhit die oond tot 180 °C en voer 24 holtes van kolwyntjiepanne met papiervorms uit.
2. Sif al die droë bestanddele saam. Voeg die olie, rooiwyn, lemoensap en -skil by en meng twee minute op medium-spoed. Skraap die onderkant van die mengbak met ’n slaplemmes om seker te maak dat al die bestanddele goed gemeng is. Voeg die eiers en vanieljegeursel by en klits nog twee minute.
3. Skep lepels beslag versigtig in elke papiervorm totdat dit sowat twee derdes vol is. Moenie dit te vol maak nie omdat dié beslag nogal baie rys. Bak vir 17-20 minute of totdat ’n toetspen skoon uitkom. Laat sowat vyf minute afkoel voordat jy dit op ’n rak uitkeer.
4. Om die versiersel te maak, verroom die roomkaas goed met ’n elektriese menger. Voeg die helfte van die versiersuiker geleidelik by totdat dit baie goed gemeng is. Voeg die kaneel en die res van die versiersuiker by totdat die versiersel dik genoeg lyk om te smeer of te spuit. Versier die kolwyntjies.
5. Om die versuikerde druiwe te maak, doop elke druiwekorrel in eierwit en rol dit in die versiersuiker totdat dit goed bedek is. Hou dit eenkant om droog te word.
6. Strooi ’n bietjie koekglinsterstof oor elke kolwyntjie en druk ’n versuikerde druif in die versiersel. Steek ook ’n klein stukkie pypkaneel in vir verdere versiering.
** Alternatiewe: As jy nie fyn naeltjies en neutmuskaat het nie, vervang dit deur 1 t fyn wonderpeper (all spice).