Sunday, 28 September 2014

SOUT MUFFINS






SOUT MUFFINS
Lewer 10-12

500 ml (2 k) koekmeel
20 ml (4 t) bakpoeier
2 ml (½ t) sout
5 ml (1 t) mosterdpoeier
75 g spek, gebraai en fyn gekap
75 g gerasperde cheddarkaas of gekrummelde fetakaas

4-6 ontpitte swartolywe, gekap
150 g STORK BAKE
125 ml (½ k) karringmelk of volroommelk
1 ekstragroot eier

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Smeer ’n muffinpan met 12 holtes.

Sif die droë bestanddele saam.

Voeg die spek, kaas en olywe by en meng liggies.

Smelt die STORK BAKE en laat afkoel.

Voeg die karringmelk of melk en eier by en klits tot goed gemeng.

Voeg dit by die droë bestanddele en sny dit liggies met ’n mes in tot net gemeng.

Skep die beslag in die gesmeerde holtes.

Bak 25-30 minute of tot ’n toetspen skoon uit die middel kom.

Laat afkoel en sit voor met ekstra STORK BAKE, biltong en kaas.