Wednesday 25 June 2014

DIABETIESE MELKTERT




DIABETIESE MELKTERT
KORS: 60 gr margarien, 12,5 ml olie, 2 ml NATREEN vloeibare versoeter (vervang 25 ml suiker), 2 ml vanieljegeursel, 1 eier, geklits, 65 gr volkoringmeel, 60 gr koekmeelblom, 5 ml bakpoeier.
1. Room marg, olie, versoeter en geursel. ...
2. Klop eier by margarienmengsel.
3. Meng meel en bakpoeier. Roer by margarienmengsel om 'n sagte hanteerbare deeg te vorm.
4. Druk deeg in tertbord vas (250 mm-deursnee). Prik met vurk.

5. Bak 180 grade C vr 20 min tot ligbruin en gaar.
VULSEL: 500 ml afgeroomde melk, 25 ml koekmeelblom, 25 ml mielieblom, 12,5 ml vlapoeier, 125 ml afgeroomde melk, 2 geklitste eier, 5 ml NATREEN vloeibare versoeter, 5 ml vanielje geursel, 2 ml amandelgeursel, fyn kaneel.
1. Verhit melk tot kookpunt.
2. Meng Meel, mielieblom, vlapoeier en melk tot glad en klontvry.
3. Roer meelpasta in dun straaltjie by kokende melk. Roer en kood tot dik en gaar.
4. Roer vd gaar vlavulsel by eier. Gooi als terug in kastrol. Roer en kook vr 2 min.
5. Roer versoeter en geursel by. Skep in gaar tertkors.
6. Strooi kaneel oor vulsel. Laat afkoel voor dit gesny word. Verkoel melktert tot gebruik.