OUMA SE MELKTERT
KORS
125 g botter, sag gemaak
½ k (100 g) suiker
1 pakkie (200 g) Tennis- of klapperbeskuitjies, fyn gekrummel
VULSEL
4 koppies (1 liter) volroommelk
125 g botter
1 vanieljepeul, oopgesny, skoongeskraap en saad behou
½ k (70 g) koekmeel, gesif
1 k (200 g) suiker
4 eiers, geskei
1 e (15 ml) fyn kaneel
Smeer ’n ronde 23 cm-koekpan of 2 emaljeborde. Voorverhit die oond tot 200 °C.
- KORS Verroom die botter en suiker saam tot lig van kleur. Voeg die beskuitjiekrummels by en roer tot gemeng.
- Druk die mengsel lig en eweredig oor die boom en teen die kante van die pan of borde vas om ’n egalige kors te vorm.
- VULSEL Giet 3 k (750 ml) van die melk in ’n groot swaarboomkastrol. Voeg die botter en vanieljesaad en -peul by en verhit. Roer af en toe om te keer dat die melk aanbrand. Haal van die stoof af en verwyder die peul.
- Meng die meel, suiker, eiergele en die res van die melk in ’n aparte bak. Roer tot dit soos pap lyk.
- Giet die warm melkmengsel geleidelik en in ‘n egalige straal by die eiermengsel en roer tot gemeng.
- Plaas hierdie mengsel terug in die kastrol en roer fluks oor matige hitte om klonte te voorkom.
- Laat dit oor die hitte verdik. Verwyder van die stoof en giet in ’n mengbak.
- Klits die eierwitte tot stywe punte vorm. Vou die eierwitte by die vla in.
- Giet die vulsel in die tertkors en sprinkel of stuif die kaneel bo-oor.
- Bak sowat 20 minute of tot die tert gestol het en die kors se rande goudbruin is