Wednesday, 19 February 2014

MELKTERTSNYE




MELKTERTSNYE

KORS
30 g botter
3 e (45 ml) suiker
2 eiers, liggies geklits
½ k (70 g) koekmeel
knypie sout
1 e (15 ml) bakpoeier
¼ k (65 ml) melk

VULSEL
8 k (2 L) volroommelk
50 g botter
1 kaneelstokkie
1½ k (300 g) suiker
6 eiers
½ k (70 g) koekmeel
1 k (120 g) mielieblom
knippie sout
1 e (15 ml) vanieljegeursel

KANEELSUIKER
½ k (100 g) suiker
½ t (2,5 ml) fyn kaneel
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n vierkantige pan van 30 cm of ’n groot oondbak en voer dit uit.
  1. KORS Klits die botter en suiker met ’n elektriese klitser tot lig van kleur. Voeg die eiers een vir een by terwyl jy aanhou klits. Onthou om die mengsel gereeld van die kante van die bak af te skraap.
  2. Sif die koekmeel, sout en bakpoeier saam in ’n aparte bak. Voeg dit by die bottermengsel. Voeg van die melk bietjie vir bietjie by tot ’n sagte, smeerbare deeg vorm. Smeer dit oor die boom van jou bak of pan. Hou eenkant.
  3. VULSEL Verhit die melk, botter en kaneelstokkie in ’n groot kastrol. Laat kook en verwyder dan van die hitte.
  4. Klits die suiker en eiers tot dik en romerig. Sif die koekmeel, meelblom en sout saam en voeg dit saam met die vanieljegeursel by die eiermengsel. Klits tot al die klonte verdwyn het.
  5. Voeg 1 k (250 ml) van die melkmengsel by en roer deur. Verwyder die kaneelstokkie van die melkmengsel. Voeg die eiermengsel by die kastrol vol melk terwyl jy aanhou roer. Plaas die kastrol terug op die hitte en hou aan roer tot dit begin kook.
  6. Giet die vulsel in die pan of bak en bak 35 minute.
  7. KANEELSUIKER Meng intussen die suiker en kaneel en sprinkel dit oor die tert sodra dit uit die oond kom. Laat afkoel en plaas in die yskas.
(Huisgenoot)