Haselneut-fudgekoek
Dié resep is so maklik omdat alles in die mikrogolf gebeur.
Lewer 1 middelslag-koek
Bereiding: 10 minute
Gaarmaaktyd: 4 minute
KOEK
60 g botter
125 g donkersjokolade, gekap
30 ml (2 e) Nutella
2 eiers, geklits
30 ml (2 e) suiker
125 ml (½ k) bruismeel
80 ml (¹/³ k) haselneute, gekap
VERSIERSEL
125 ml (½ k) Nutella
ekstra gekapte haselneute vir versiering
- Smeer ’n vierkantige mikrogolfbak van 18 x 6 cm.
- KOEK Smelt die botter en sjokolade 1 minuut saam in ’n glasbak in die mikrogolfoond en roer elke 15 sekondes. Klop tot glad.
- Voeg die res van die koekbestanddele by en meng goed.
- Giet die beslag in die voorbereide bak en maak gelyk. Plaas die bak op ’n omgekeerde piering in die mikrogolfoond en mikrogolf 4 minute op hoog. Laat in die bak 10 minute afkoel en keer uit.
- VERSIERSEL Smeer die koek met die sjokoladesmeer en versier met ekstra haselneute.
- Vryf so die haselneutskille af: Plaas die warm geroosterde neute op ’n vadoek en vryf die skilletjies af.