Wednesday, 6 November 2013

SPEKVLEIS EN AARTAPPEL GEREG




Lourens de Lange
SPEKVLEIS EN AARTAPPEL GEREG
Ligte Middag en Aandete Resepte

227 g Spekvleis (vel af)
1 Eier ...
1 Tamatie
1 k Gerasperde Kaas
4 Aartappels (gekook en fyngedruk met bietjie melk)

METODE:

Kook die spekvleis in ń bietjie kookwater. Klop die eier goed en voeg dit by die aartappels. Pak die spekvleis en aartappels in lae en strooi die kaas oor elke laag. Sit gesnyde tamatieskyfies bo-op. Sit ń paar stukkies botter bo-op en strooi kaas oor. Bak ń warm oond. Strooi gekrummelde “Post Toasties” of broodkrummels oor en dan gerasperde kaas. Klits eier met ń bietjie melk en sout en gooi dit dan oor die mengsel. Sit stukkies botter op en bak in ń warm oond totdat dit ń lekker bros kors gevprm het. Dit is baie ekonomies.