Monday 11 November 2013

Romerige spinasie en spek pasta




Lourens de Lange
Romerige spinasie en spek pasta (Gesond)
Genoeg vir: 4
Tyd te maak : 15 min

Bestanddele...
2 3/4 koppies penne pasta
1 bossie spinasie , gewas , skoongemaak
225g maer spek , gesny
4 sprietuie, gesny
375ml kan van die ligte ingedampte melk
3 teelepels mielieblom

Instruksies
Stap 1 Kook penne volgende pakkie rigtings. Dreineer. Terug in kastrol. Stoom die spinasie in 'n aparte kastrol (of mikrogolf ) tot sag. Druk vog uit, kap en voeg by die pasta .
Stap 2 Intussen , braai spek in 'n pan vir 4-5 minute oor 'n medium hitte. Voeg die uie by en braai vir nog 2 minute.
Stap 3 Meng 1/4 koppie ingedampte melk met mielieblom . Voeg by spek saam met die res van die ingedampte melk . Roer tot die mengsel verdik . Voeg pasta en spinasie om die pan en roer tot deurwarm . Dien op.

Variasies
Maak dit glutenvrye : Gebruik gluten -vrye pasta, spek en mielieblom .