Wednesday 13 November 2013

Bar One cake




Lourens de Lange
Bar One cake

'N Bar One koek is meer as 'n sjokolade koek. Dit sypel " Bar One" in elke mondvol en uitstraal dekadensie sowel as heerlik oor-die- top rykdom wat belowe om die mees ywerige Chocoholic se drang om te voldoen aan .

Bar One SJOKOLADEKOEK...
Opbrengste : 22cm Cake

bestanddele:

45 ml kakaopoeier
80 ml kookwater
150 g ongesoute botter
250 ml witsuiker
3 eiers , Ekstra Large
500 ml koekmeel
15 ml bakpoeier
3 ml koeksoda
3 ml fyn sout
250 ml natuurlike jogurt
2x55g Bar One Chocolate , in stukke gesny

SJOKELADESOUS

1x 55 g Bar One Chocolate
100g donkersjokolade,
60 ml room
45g ongesoute botter
metode:

1 ) Meng kakao poeier in kookwater tot glad en laat effense afkoeling
2 ) Room botter en suiker baie goed . Voeg eiers een vir een -at- a-time , klop goed tussen-in . Voeg dan kakao mengsel
3 ) Sif al jou droë bestanddele , voeg bar een stukke op hierdie . Alternatiewelik, voeg gesifte bestanddele met jogurt by die geroomde mengsel
4 ) Smeer en voer 'n 22cm los - laagtepunt pan , lepel in koekmengsel .
5 ) Bak in 'n voorverhitte oond van 180 ˚ C vir ongeveer 1 uur.
6 ) Terwyl die koek bak meng al die bestanddele in 'n sous pan oor 'n lae hitte tot heeltemal gesmelt .
7 ) Een van die koek gebak word verwyder van die koek, plaas op 'n koel wrack . Gebruik van 'n stokkie maak gate oor die top van die koek, dan gooi oor die warm sous
8 ) Laat oornag bedek in die yskas

Karamelsous LAAGS

( maak die dag van die koek bak)
bestanddele:
200g bruin suiker
250 ml room
40 g gesoute botter
metode:

1 ) Karameliseer die suiker oor lae hitte in 'n pan , voeg botter en dan room. liggies prut
2 ) Syg deur 'n sif en plaas in die yskas

GEKLOPTE roomlaag

bestanddele:
250 ml room , geklop

VERSIERSEL

Deel een
bestanddele:
2x 55 g Bar One Chocolate
100 g donkersjokolade, ons gebruik België
200 g pienk en wit Malvalekkers
250 ml room

metode:
1 ) Plaas al die bogenoemde bestanddele in 'n groot bak en smelt oor 'n Bain Marie
deel twee
bestanddele:
125g ongesoute botter
1 ½ koppies gesifte versiersuiker
½ koppie kakao poeier
5 ml vanieljegeursel

metode:
1 ) Cream al die bogenoemde bestanddele saam
deel drie
1 ) Mix Deel een en deel twee goed saam
Om die koek saam
1 ) Sny die koek in drie lae
2 ) Plaas 'n laag karamel en room laag in - tussen die lae
3 ) af met die bogenoemde slissend Bar One versiersel. Gebruik 'n warm mes en sorg in hierdie kers . Versier met Bar One stukke en malvalekkers indien wou .