Wednesday, 23 October 2013
Vegetariese burgers
Vegetariese burgers
Genoeg vir 6 mense
BURGERKOEKIES
2 blikke (400 g elk) gemengde bone
1 ui, gekap
2 knoffelhuisies, gekap
2 ml (½ t) fyn komyn
2 ml (½ t) fyn koljander
hand vol pietersielie, gekap
2 ml (½ t) brandrissiepoeier
30 ml (2 e) meel
sout en peper
SOUS
125 g hummus
30 ml (2 e) olyfolie
15 ml (1 e) suurlemoensap
15 ml (1 e) heuning
15 ml (1 e) tahini (sesam-pasta)
VIR AFRONDING
olie vir diepbraai
6 rolletjies
botterblaarslaai
1 tamatie, in skywe gesny
1 rooi-ui, in skywe gesny
Burgerkoekies Plaas die bestanddele in ’n voedselverwerker en verwerk tot ’n pasta met ’n growwe tekstuur. Vorm in dik koekies. Laat 30 minute of tot ferm in die yskas afkoel.
Sous Plaas al die bestanddele in ’n bak en klits tot goed gemeng.
Vir afronding Braai die koekies 5-8 minute of tot goudbruin weerskante in die warm olie.
Sny die rolletjies middeldeur. Smeer die onderste helftes met die sous en bedek met ’n burgerkoekie, blaarslaai, tamatie en ui. Bedek met die boonste helftes van die rolletjies.