Tuesday, 16 July 2013

KOEDOEPASTEI





KOEDOEPASTEI:

 3kg koedoevleis in blokkiesgesny
 200g varkspek in blokkies gesny
 250 spekvleis gesnipper
 10ml sout swartpeper na smaak
 5 ml fyn koljander / koljanderblare ± handvol

 6 heel naeltjies in klein ui gesteek
 4 gekneusde knoffeltoontjies
 2 groot uie gekap
 15ml olie
 25ml maroelajellie
 400g skilferdeeg- uitgerol

 MAAK DAN SO:

 Geur vleis met geurmiddels.
 Braai uie tot deurskynend.
 Voeg vleis by en kook vir 4uur.
 Onthou om vleis aftreksel by te voeg.
 Geur met maroelajellie.
 Plaas in vleisskottel.
 Sit bo-op vleis en bak by 220°C vir 10 minute.(Onthou om deeg te verf met geklitste eier.)

 WENK:

 Jy kan die ook in jou patboompan maak, sit deksel op en kooltjies bo-op die deksel. Ongeveer 8 - 10 kooltjies.

 Kan ook die oorgooi degie gebruik ipv skilferkosdeeg.

 Jy kan hom ook soos die braai-pie maak in die toeknyprooster.