Tuesday 2 April 2013

2 x Gebottelde Noedelslaai

Liefa Griesel
 
Gebottelde Noedelslaai
Bestaddele
500g skroefnoedels
325ml olie

sout
250ml wit asyn
1kg tamaties geskil en gekap
½kg uie gekap
1 rooi soetrissie
1 groen of geel soetrissie

500ml suiker
100ml mayonnaise

Metode
Kook die skroefnoedels in water met 25ml olie en sout tot amper sag en dreineer. Kook die uie, tamaties, asyn, suiker, sout en 300 ml olie saam vir 15 min. Gooi mayonnaise by uiemengsel en kook deur. Voeg noedels by en laat weer deurkook. Roer saggies deurmekaar. Bottel warm.
 
Liefa Griesel
 
GEBOTTELDE SPAGHETTI

1 Kg Tamaties
120 g Spaghetti
1 Groot ui
2 e Suiker
25 g Botter
1 t Sout

Skil tamaties en kap op en kook tot pulp.
Kook spaghetti in soutwater tot net gaar, gooi water af.
Kap ui en kook in water tot sag, gooi water af.
Verhit suiker, botter en sout saam tot botter gesmelt en suiker opgelos is.
Voeg tamaties, spaghetti en ui by.
Kook tot baie warm.
Gooi dadelik in gesteriliseerde fles, 1,5 cm van bo.
Plaas deksel op en seël styf.
Plaas 1½ uur in waterbad en kook. Lewer 2 x liter houers.