Tuesday, 12 March 2013
Keker-ertjies en Lensies Slaai
Genoeg vir 4 porsies
SLAAISOUS
50 ml olyfolie
75 ml (7 e) witwynasyn
25 ml (5 t) heuning
15 ml (1 e) bruinsuiker
sout en peper
sap en skil van halwe suurlemoen
SLAAI
1 blik (400 g) keker-ertjies, gedreineer
1 blik (400 g) lensies, gedreineer
halwe komkommer, in baie klein blokkies gesny
2 tamaties, in baie klein blokkies gesny
1 klein ui, in baie klein blokkies gesny
4 agurkies, fyn gekap
60 ml (¼ k) gemengde vars kruie, fyn gekap
Meng al die bestanddele vir die slaaisous en plaas dit in ’n klein kastrol.
Bring tot kookpunt en verwyder van hitte en laat heeltemal afkoel.
Meng al die bestanddele vir die slaai in ’n groot mengbak en roer die slaaisous daardeur.
Sit voor met brood.