Vida Nell
Vanaand se ete: BILTONGSOP
125 ml (1/2 k) botter
1 blokkie beesvleis aftreksel
10 ml (2t) grof gemaalde swartpeper2 ml (1/2t) neutmuskaat
2 ml (1/2t) koljander
250 ml (1k) koekmeelblom500 ml (2k) melk
1,5 liter kookwater
250 ml (1k) gerasperde Cheddar kaas
200 g fyn gekerfde klam biltong
100 g gerasperde bloukaas
Opsioneel:
Room en Port
Fyn stukkies peer
Broodstokkies vir opdiening
Smelt die botter in n swaarboomkastrol.
Krummel die aftrekselblokkie by en voeg ook ander speserye by.
Voeg meel by en verhit terwyl aanhoudend geroer word totdat die meel begin prut.
Meng die melk en kookwater.
Roer stadig by die meelmengsel in en verhit oor matige hitte totdat dit begin prut en verdik.
Roer aanhoudend.
Verwyder van hitte en roer die Cheddar en helfte van die biltong by. Moenie die mengsel weer laat kook nie.
Hou warm tot opdiening.
Net voor opdiening, voeg die room, port en peer in.
Skep warm sop in diep sopborde, sprinkle die orige biltong oor en krummel ook van die bloukaas oor. (Oppas vir te veel bloukaas, want dit kan die sop baie sout maak).
Rond af met broodstokkies of lekker vars broodrolletjies.
125 ml (1/2 k) botter
1 blokkie beesvleis aftreksel
10 ml (2t) grof gemaalde swartpeper2 ml (1/2t) neutmuskaat
2 ml (1/2t) koljander
250 ml (1k) koekmeelblom500 ml (2k) melk
1,5 liter kookwater
250 ml (1k) gerasperde Cheddar kaas
200 g fyn gekerfde klam biltong
100 g gerasperde bloukaas
Opsioneel:
Room en Port
Fyn stukkies peer
Broodstokkies vir opdiening
Smelt die botter in n swaarboomkastrol.
Krummel die aftrekselblokkie by en voeg ook ander speserye by.
Voeg meel by en verhit terwyl aanhoudend geroer word totdat die meel begin prut.
Meng die melk en kookwater.
Roer stadig by die meelmengsel in en verhit oor matige hitte totdat dit begin prut en verdik.
Roer aanhoudend.
Verwyder van hitte en roer die Cheddar en helfte van die biltong by. Moenie die mengsel weer laat kook nie.
Hou warm tot opdiening.
Net voor opdiening, voeg die room, port en peer in.
Skep warm sop in diep sopborde, sprinkle die orige biltong oor en krummel ook van die bloukaas oor. (Oppas vir te veel bloukaas, want dit kan die sop baie sout maak).
Rond af met broodstokkies of lekker vars broodrolletjies.