Tuesday, 6 March 2012

Biltongvetkoek
















Biltongvetkoek - Vir 6

Jy benodig
1 eetlepel suiker
1 eetlepel sout
2 eetlepels droë melkpoeier
1 pakkie (10 g) kitsgis
1¼ koppie louwarmwater
4 koppies koekmeel
1 koppie droë biltong, fyngekap
4 eetlepels botter, gesmelt
750 ml kookolie vir braai

Só maak jy

1 Roer die suiker, sout, melkpoeier, gis en water saam. Meng dit dan saam met die meel en biltong totdat dit ’n deeg vorm. knie dit vir minstens 10 minute. Vorm die deeg in ’n bol.
2 Smeer die deegbol buite-om met die botter, sit dit in ’n bak wat heelwat groter is as die deegbol, en bedek die bak losweg met kleefplastiek. Laat dit vir ’n uur of twee op ’n louwarm plek staan om tot dubbel die grootte te rys.
3 Knie die deeg weer vir ongeveer 3 minute, en verdeel dit dan in twee. rol elke deel in ’n dik wors en sny dit in 6 stukke. sit dit op ’n meelbestrooide snyplank, sit weer kleefplastiek oor en laat dit vir nog 30 minute rys.
4 Gooi genoeg kookolie in ’n pan sodat dit 1-2cm diep is. Verhit die olie totdat ’n klein stukkie deeg dadelik begin dryf en braai. braai 3 vetkoeke op ’n slag. draai dit om sodra dit goudbruin is aan die een kant, draai die hitte laer en braai dan die ander kant.
5 Sit dit warm voor met korrelkonfyt en sterk cheddarkaas.