Bak en Brou
• Hou kos vir ‘n groot onthaal warm op asbesverwarmers.Verwyder die pote en plaas die verwarmers horisontaal op bakstene.
• Voeg bakpoeier heel laaste by koekbeslag -die koek sal dan baie lig uitrys. 5 ml Gliserien gee enige koekmengsel ´n ligter tekstuur. Klein koekies bly langer vars as jy ‘n laag suiker onder in die bak strooi
• Gooi ‘n kwart teelepel peper by jou gemmerkoekies om dit daardie effense brandsmaak te gee.
• Voer jou koekiepanne uit met swaardiensaluminiumfoelie voor jy koekies bak. Dit voorkom dat die koekies merke laat.
• Plaas ‘n stukkie plastiek oor deeg wat moet rys. Dit voorkom dat ´n harde lagie vorm.
• Voeg ´n bietjie asyn of witwyn by pannekoekdeeg om te verhoed dat dit taai word.
• Verwyder die bruin aanpaksel met ´n droë stukkie staalwol, terwyl die pan nog warm is.
• Voeg ‘n half teelepel suurlemoensap by room om dit baie gouer mooi styf te klop.
• Suiker en botter sal gouer meng as ´n bietjie suurlemoensap bygevoeg word.
• Melk sal nie oorkook nie as ‘n albaster in die melkkastrol geplaas word.
• ‘n Knippie kaneel verleen ‘n pikante smaak aan kakoa.
• Gooi ´n stukkie botter in vla - dit voorkom dat dit ´n velletjie maak.
• Gooi ‘n klein bietjie koeksoda of suurlemoensap by om jellie vinniger te laat stol.
• Om te keer dat appelkooskonfeit nie uit appelkooskonfyttertjies loop nie, klits 1 eierwit en 1 teelepel suiker goed en smeer aan rand.
• Gooi bietjie sout in die braaipan om te keer dat die vetspat.
• Moenie die oorskiet wyn wat oorbly weggooi nie. Vries dit in blokkies en gebruik in disse en souse.
• Wanneer warm vloeistof in ‘n fles gegooi word, plaas ‘n mes onder in die fles om te voorkom dat dit bars.
• As jy ‘n ryk vrugtekoek maak, voeg ‘n koppie warm, sterk koffie in plaas van melk by om die kleur van die koek te verdonker en die geur te verbeter.
• Gooi ‘n bietjie asyn of suiker by uie wat gesmoor word. Dit sal ‘n lieflike ligbruin kleur en ‘n aangename geur aan die uie verleen.
• Moet nooit suurmelk weggooi nie. Dis uitstekend in gebak en maak deeg ligter as vars melk.
• Om die vet van sop af te skei, gooi die sop deur ‘n doek wat goed natgemaak is in koue water.
• Draai ‘n pypskoonmaker om ‘n sousbottel se nek. Dit sal verhinder dat die sous teen die bottel afloop en die tafeldoek vlek.
• Gebruik Mayonnaise om oor pasteie te smeer: dit bevat ook eiers en so spaar jy ‘n eier.
• Gebruik ‘n skêr wat eers in meel gedruk is om glansvrugte makliker in stukke te sny.
• ´n Stuk brood in die houer oornag maak bruinsuiker wat hard geword het weer sag.
• Braaibrood op die rooster is geneig om op te krul en die vulsel val dan uit. Bind net oorkruis vas met ‘n stukkie gare en die brood sal sy vulsel hou. Die gare sal nie brand nie.
• Leë margarine papier kan gestoor word in ‘n bakkie of sakkie in die vrieskas tot bakdag. Gebruik die papier om al jou panne mee te smeer.
• Draai kosse wat gestoor moet word baie styf toe in foelie & draai kosse liggies toe wat opgewarm moet word.
• Smeer nuwe bakpanne met varkvet en plaas in matige oond vir 45 minute. Wanneer koud, vee af met kombuispapier.