240 g botter
210 ml strooisuiker
3 eiers, geskei
30 g fyn amandels
200 ml sultanas
30 g versuikerde lemoenskil, fyn gekerf
1 teelepel bakpoeier
2 koppies koekmeel
knippie sout
Klits botter en strooisuiker tot romerig. Klits eiergele goed. Voeg eiergele by geklitste bottermengsel. Meng goed. Meng amandels, skil, sultanas en rosyntjies en hou eenkant. Sif droë bestanddele saam en voeg by bottermengsel. VVoeg vrugte by en meng goed. Vou styfgeklopte eierwitte in en meng. Gooi helfte van beslag in goedgesmeerde, gevierde koekpan. Hou res van beslag eenkant.
Meringue
1 eierwit
5 eetlepels suiker (62.5 ml)
knipie sout
1 ml amandelgeursel
125 ml klapper
125 ml gepelde amandels, gekap
Klits eierwit styf, voeg suiker, sout en geursel geleidelik by. Vou klapper en amandels in.
Smeer meringuelaag op helfte van beslag reeds in die pan. Gooi die res van die beslag bo oor en bak by 190ºC vir ongeveer 75 minute. Keer uit en laat afkoel
210 ml strooisuiker
3 eiers, geskei
30 g fyn amandels
200 ml sultanas
30 g versuikerde lemoenskil, fyn gekerf
1 teelepel bakpoeier
2 koppies koekmeel
knippie sout
Klits botter en strooisuiker tot romerig. Klits eiergele goed. Voeg eiergele by geklitste bottermengsel. Meng goed. Meng amandels, skil, sultanas en rosyntjies en hou eenkant. Sif droë bestanddele saam en voeg by bottermengsel. VVoeg vrugte by en meng goed. Vou styfgeklopte eierwitte in en meng. Gooi helfte van beslag in goedgesmeerde, gevierde koekpan. Hou res van beslag eenkant.
Meringue
1 eierwit
5 eetlepels suiker (62.5 ml)
knipie sout
1 ml amandelgeursel
125 ml klapper
125 ml gepelde amandels, gekap
Klits eierwit styf, voeg suiker, sout en geursel geleidelik by. Vou klapper en amandels in.
Smeer meringuelaag op helfte van beslag reeds in die pan. Gooi die res van die beslag bo oor en bak by 190ºC vir ongeveer 75 minute. Keer uit en laat afkoel