Monday, 27 February 2012
Gebakte beesrib
Genoeg vir 4 mense
1 kg beesrib (in 5 cm-stukke gesny)
sout en vars gemaalde swartpeper
30 ml blatjang
30 ml Worcestersous
30 ml tamatiesous
40 ml olyfolie
Paar druppels suurlemoensap
4 groot aartappels
50 ml melk
botter
30 ml pietersielie
Voorverhit die oond tot 160 °C en geur die beesvleis met sout en peper en pak in ’n oondbak.
Meng die blatjang, Worcestersous, tamatiesous, olyfolie en paar druppels suurlemoensap en giet bo-oor die beesvleis.
Bedek met foelie en bak 40 minute.
Verwyder die foelie en bak nog sowat 20 minute of tot gaar en bros.
Skil intussen die aartappels, sny in blokkies en kook in soutwater tot sag.
Dreineer en druk fyn met ’n aartappeldrukker.
Roer die melk, botter en pietersielie by en sit voor saam met die beesrib en vars slaai.