Wednesday, 23 November 2011

JAMBALAYA RYS

15 ml olie
3-4 streaky bacon
1 gekapte ui
2 selderye gekap

500 ml rou rys
1 liter hoender stock
3 ml sout
3 ml swart peper
3 ml rooipeper (cayenne peper)
1 lourier blaar (bay leaf)
1 greenpeper in blokkies gesny
1 x 410 g blikkie gekapte tamaties
100 g ham in blokkies gesny
200 g hoender blokkies gesny (gaar)
15 ml pietersielie

Verhit olie en braai bacon tot bros, dreineer bacon
Braai ui tot sag, voeg seldery en rys by, roer aanhoudend – braai 1 minuut
Voeg hoender stock, sout, peper, rooi peper en lourier blaar by en prut vir 10 minute
Voeg greenpeper en tamaties by en laat prut vir verdere, 5-10 minute
Voeg ham, bacon en hoender by en prut vir 5 minute
Gooi mengsel in opskep bak en sprinkel met pietersielie ~ genoeg vir 4-6 persone

(J v d Berg)