Wednesday, 27 September 2017

Spingmielies-met-heuning-en-klapper



Spingmielies-met-heuning-en-klapper
• sonneblomolie, genoeg om die boom van ’n middelslagkastrol te bedek
• ½ k springmielies
• 250 g (1 k) suiker
• 100 ml (1/3 k + 2 e) water
• 185 ml (3/4 k) heuning
• 80 g (1 k) klapper
• papierkegels
1 Gooi genoeg olie in ’n middelslagkastrol om die boom te bedek.
2 Gooi die mieliepitte in en skud die kastrol ’n bietjie sodat die pitte eweredig oor die boom versprei is en die pitjies met ’n bietjie olie bedek word.
3 Sit die deksel op en verhit die kastrol oor matige hitte. Hou die deksel op tot die pitte ophou skiet.
4 Smelt intussen die suiker in die water oor lae hitte.
5 Laat kook ná dit heeltemal gesmelt het. Hou die heuning ’n entjie bokant die mengsel en giet stadig by. Kook vir nog ’n minuut.
6 Giet die suikermengsel oor die springmielies en roer die klapper deur.