Vinnige sjokoladekoek
Vir ’n vierkantige pan van sowat 15 x 20 cm.
sowat 12 blokke
• 230 g (250 ml) sagte botter...
• 200 g (250 ml) suiker
• 4 eiers
• 280 g (500 ml) koekmeel
• 60 ml kakao gemeng met 60 ml warm water
• 10 ml bakpoeier
Vir ’n vierkantige pan van sowat 15 x 20 cm.
sowat 12 blokke
• 230 g (250 ml) sagte botter...
• 200 g (250 ml) suiker
• 4 eiers
• 280 g (500 ml) koekmeel
• 60 ml kakao gemeng met 60 ml warm water
• 10 ml bakpoeier
Vir ’n vierkantige pan van 32 x 38 cm
sowat 24 blokke
• 460 g (500 ml) sagte botter
• 400 g (500 ml) suiker
• 8 eiers
• 560 g (1 000 ml) koekmeel
• 120 ml kakao gemeng met 120 ml warm water
• 20 ml bakpoeier
Verhit jou oond tot 180 ºC. Voer die boom van die pan uit met bakpapier en smeer of spuit die pan goed. Plaas al die bestanddele in ’n mengbak. Meng alles saam teen ’n lae spoed tot ’n gladde beslag. Jy kan die menger vinniger stel wanneer die bestanddele deurgemeng is. Skep in die uitgevoerde pan en bak vir 25 minute. Haal uit die oond en laat effens afkoel in die pan voor jy die koek op ’n afkoelrak uitkeer. Versier met sjokolade-versiersel. Sny die koek in blokke so groot soos jy verkies en plaas ’n sjokolade-truffel bo-op elkeen.
Sjokolade-versiersel
Dié resep is vir die groter sjokoladekoek. Halveer dit as jy die kleiner een bak.
• 250 g (270 ml) sagte botter
• 500g (960 ml) versiersuiker
• 40 g (100 ml) kakao
• 50 ml melk
Sit die botter in jou elektriese menger. Sif die versiersuiker en kakao saam. Voeg dit by die botter. Meng alles goed saam en voeg melk by vir gladde versiersel.
sowat 24 blokke
• 460 g (500 ml) sagte botter
• 400 g (500 ml) suiker
• 8 eiers
• 560 g (1 000 ml) koekmeel
• 120 ml kakao gemeng met 120 ml warm water
• 20 ml bakpoeier
Verhit jou oond tot 180 ºC. Voer die boom van die pan uit met bakpapier en smeer of spuit die pan goed. Plaas al die bestanddele in ’n mengbak. Meng alles saam teen ’n lae spoed tot ’n gladde beslag. Jy kan die menger vinniger stel wanneer die bestanddele deurgemeng is. Skep in die uitgevoerde pan en bak vir 25 minute. Haal uit die oond en laat effens afkoel in die pan voor jy die koek op ’n afkoelrak uitkeer. Versier met sjokolade-versiersel. Sny die koek in blokke so groot soos jy verkies en plaas ’n sjokolade-truffel bo-op elkeen.
Sjokolade-versiersel
Dié resep is vir die groter sjokoladekoek. Halveer dit as jy die kleiner een bak.
• 250 g (270 ml) sagte botter
• 500g (960 ml) versiersuiker
• 40 g (100 ml) kakao
• 50 ml melk
Sit die botter in jou elektriese menger. Sif die versiersuiker en kakao saam. Voeg dit by die botter. Meng alles goed saam en voeg melk by vir gladde versiersel.