Gestopte koeskoeshoender
HOENDER
1 groot heel hoender
sout en vars gemaalde swartpeper
ekstra olyfolie...
VULSEL
500 ml (2 k) gaar koeskoes
45 ml (3 e) olyfolie
60 ml (¼ k) rosyntjies
60 ml (¼ k) kasjoeneute, gerooster en grof gekap
60 ml (¼ k) vars koljanderblare, gekap
5 ml (1 t) fyn komyn
sout en vars gemaalde swartpeper
HOENDER
1 groot heel hoender
sout en vars gemaalde swartpeper
ekstra olyfolie...
VULSEL
500 ml (2 k) gaar koeskoes
45 ml (3 e) olyfolie
60 ml (¼ k) rosyntjies
60 ml (¼ k) kasjoeneute, gerooster en grof gekap
60 ml (¼ k) vars koljanderblare, gekap
5 ml (1 t) fyn komyn
sout en vars gemaalde swartpeper
Voorverhit die oond tot 230 °C.
1.Geur die hoender met sout en peper en smeer met die olyfolie.
2.VULSEL Meng al die bestanddele vir die vulsel; geur met sout en vars gemaalde peper. Stop die buikholte van die hoender stewig met die vulsel; bind die hoender vas met tou.
3.Rooster 15 minute, verlaag die hitte tot 160 °C en oondbraai nog 45-60 minute of tot die hoender gaar en sappig is. Sit voor saam met slaai.
1.Geur die hoender met sout en peper en smeer met die olyfolie.
2.VULSEL Meng al die bestanddele vir die vulsel; geur met sout en vars gemaalde peper. Stop die buikholte van die hoender stewig met die vulsel; bind die hoender vas met tou.
3.Rooster 15 minute, verlaag die hitte tot 160 °C en oondbraai nog 45-60 minute of tot die hoender gaar en sappig is. Sit voor saam met slaai.