Hoenderkaaskoek
Lewer ’n groot kaaskoek (sowat 12 snye)
Bereiding: 15-20 minute
Gaarmaaktyd: 100 minute
KORS
100 g (½ pak) Cream Crackers, fyn gekrummel
100 ml gesmelte botter
2 ml (½ t) droë gemengde kruie
5 ml (1 t) Italiaanse sprinkelkaas-speserye (Ina Paarman)
VULSEL
30 ml (2 e) botter
1 ui, fyn gekap
30 ml (2 e) koekmeel
180 ml (¾ k) hoenderaftreksel
250 ml (1 k) gerasperde cheddarkaas
5 ml (1 t) mosterdpoeier
sout en vars gemaalde swartpeper
250 g krummelmaaskaas
3 eiers, geskei
80 ml (¹∕³ k) room
500 ml (2 k) gaar hoendervleis, gepluis
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n 20 cmlosboompan.
- KORS Meng alles saam en druk vas op die boom van die pan.
- VULSEL Smelt die botter en braai die ui tot sag. Voeg die meel by en roer tot dit sonder klonte is.
- Roer die aftreksel geleidelik by en laat kook. Verwyder van die hitte.
- Roer die kaas en mosterd by en geur met sout en peper.
- Klits die maaskaas, eiergele en room saam. Voeg by die kaassous.
- Meng die hoender by.
- Klits die eierwitte styf en vou in.
- Skep die vulsel in die kors. Bak 100 minute tot gestol.
- Laat afkoel en ontvorm op ’n dienbord.