Thursday, 28 May 2015
Vark met soet-suur sous in die mikrogolf
Vark met soet-suur sous in die mikrogolf
Genoeg vir 4 mense
Bereiding: 5 min.
Gaarmaak: 2 min.
30 ml (2 e) tamatiesous
15 ml (1 e) sojasous
15 ml (1 e) suiker
30 ml (2 e) witwynasyn
15 ml (1 e) mieliemeelblom
1 rooi brandrissie, gekap
1 groen brandrissie, gekap
100 g pynappel, geskil en in blokkies gesny
60 ml (¼ k) water
200 g varkfilet, gaar
rys en fyn gesnipperde sprietuie vir voorsit
1.Meng die tamatiesous, sojasous, suiker, asyn en mieliemeelblom in ’n mikrogolfbestande bak. Mikrogolf 30 sek. op volle krag.
2.Roer die brandrissies en pynappel in en mikrogolf 30 sek. op volle krag.
3.Voeg die water by en roer die vark in. Mikrogolf op volle krag 1 min. of tot die sous dik is. Sit voor op die rys en garneer met die sprietuie.