Martjie se witbroodrolletjies
Bestanddele
1/4 k warm water2 pakkies kitsgis
1 1/2 k warm melk
125 g botter, gesmelt
1/4 k suiker
2 t sout
3 groot eiers
6 k witbroodmeel
1 eier vir eierwas
Instruksies
- Los die kitsgis in die 1/4 k warm water op en laat staan tot skuimerig.
- Klits die melk, botter, suiker, sout en eiers in die mengbak van elektriese menger.
- Voeg die witbroodmeel koppie vir koppie by en meng met die deeghoek.
- Die deeg moet sag en soepel wees, maar nie klewerig nie.
- Knie vir 10 minute totdat die deeg van die kante van die mengbak af wegtrek.
- Plaas die deeg in gesmeerde bak en laat rys tot dubbeld die grootte.
- Knie die deeg af en vorm die rolletjies deeglik. Maak seker dat die deeg spanning aan die bokant het en plaas op voorbereide bakplaat.
- Laat rys tot die rolletjies se grootte verdubbel.
- Voorverhit die oond tot 200 grade Celsius.
- Smeer die rolletjies met eierwas en verhoed dat die eierwas trane maak.
- Bak vir 20 – 25 minute tot mooi goudbruin.