Martjie se lemoenkolwyntjies
Bestanddele
Lemoenkolwyntjies
375 ml meelblom250 ml strooisuiker
187,5 ml melk
3 eiers
60 ml botter
2,5 ml bakpoeier
1 ml sout
Stroop
250 ml suiker
125 ml lemoensap
125 ml water
30 ml botter
Fyn gerasperde skil van 1 lemoen
Instruksies
- Voorverhit die oond tot 180°C.
- Spuit kolwyntjiepannetjies baie goed en strooi bietjie meel in elke holte, skud orige meel uit.
- Klits die eiers goed en voeg die suiker geleidelik by tot romerig.
- Bring melk en botter tot kookpunt.
- Sif die meel, bakpoeier en sout saam en vou dit in die eiermengsel.
- Roer die warm melkmengsel saam en meng goed.
- Gooi die beslag in die kolwyntjiepannetjies.
- Bak vir 12-15 minute tot mooi goudbruin.
- Maak die stroop deur al die bestanddele vir 5 minute te kook.
- Giet die stroop oor die warm kolwyntjies.
- Sit voor met geklopte room.