Gerda se vlakoek met mango, lietsjies en swartkersies
Bestanddele
Koek250 ml koekmeel
75 ml mielieblom
5 ml bakpoeier
1 ml sout
5 eiers, geskei
250 ml strooisuiker
100 ml yswater
Mangovulsel
15 ml agar-agar (kan ook gelatien gebruik indien verkies, gebruik aanwysings op pakkie)
500 ml mangosap
15 ml suiker
1 blikkie mangostukke, gesnipper
Lietsjievulsel
15 ml agar-agar
500 ml lietsjiesap
15 ml suiker
1 blikkie lietsjies, versnipper
Swartkersievulsel
15 ml agar-agar
500 ml bessiesap
15 ml suiker
1 blikkie ontpitte swartkersies, gesnipper
Vlavulsel
2 eiers
65 ml strooisuiker
375 ml klapperroom
15 ml agar-agar
375 ml water
100 ml suiker
Addisioneel vir versiering: sjokoladesplinters, geklopte room en swartkersies
Instruksies
Koek
- Smeer twee ronde koekpanne (22cm) en voorverhit oond na 180 °C.
- Sif die meel, mielieblok, bakpoeier en sout saam.
- Klits die eiergele en strooisuiker tot lig en donserig.
- Voeg die yswater bietjie vir bietjie by die eiermengsel.
- Vou die meelmengsel in die eiermengsel.
- Klits die eierwit tot sagtepuntstadium en voeg by die mengsel.
- Verdeel in twee panne.
- Bak vir 25-30 minute.
- Laat afkoel en sny middeldeur om 4 lae te vorm.
- Verhit die agar-agar en sap in ’n pot, bring tot kookpunt.
- Voeg die suiker by en kook vir 2 minute.
- Verwyder van hitte en voeg mango stukke by mengsel.
- Verkoel effens en plaas op eerste laag.
- Hou in yskas tot ander lae gereed is.
- Verhit die agar-agar en sap in ’n pot, bring tot kookpunt.
- Voeg die suiker by en kook vir 2 minute.
- Verwyder van hitte en voeg lietsjiestukke by mengsel.
- Verkoel effens en plaas op tweede laag.
- Hou in yskas tot ander lae gereed is.
- Verhit die agar-agar en sap in ’n pot, bring tot kookpunt.
- Voeg die suiker by en kook vir 2 minute.
- Verwyder van hitte en voeg swartkersiestukke by mengsel.
- Verkoel effens en plaas op derde laag.
- Hou in yskas tot ander lae gereed is.
- Klits die eiers, strooisuiker en melk saam.
- Plaas agar-agar met water in pot en verhit tot opgelos.
- Voeg suiker by en verhit.
- Voeg eiermengsel by agar-mengsel en kook saam vir 2 minute.
- Verkoel tot gestol.
- Plaas die mangolaag op koekbord.
- Bedek die vrugtevulsel met ’n kwart van die vlamengsel.
- Plaas die lietsjielaag op die eerste laag.
- Bedek die vrugtevulsel met ’n kwart van die vlamengsel.
- Plaas die swartkersielaag op die tweede laag.
- Bedek die vrugtevulsel met ’n kwart van die vlamengsel.
- Klop 250 ml room styf en versier die koek bo-op.
- Garneer met vars kersies, pekanneute en sjokoladesplinters.