Gerda se Kaapse brandewyntertkolwyntjies
Bestanddele
Sous15 ml botter
315 ml ligbruinsuiker
180 ml water
65 ml brandewyn
5 ml vanieljegeursel
Kolwyntjies
250 g dadels ontpit en fyn gekerf
5 ml koeksoda
250 ml kookwater
125 g botter
250 ml ligbruinsuiker
2 eiers, geklits
500 ml koekmeel
5 ml bakpoeier
2,5 ml sout
250 ml pekanneute, gekap
65 ml brandewyn
Instruksies
Sous
- Verhit die botter, suiker, water en die helfte van die brandewyn tot kookpunt.
- Kook vinnig vir 5 minute.
- Haal van die hitte af en voeg die res van die brandewyn en vanielje by.
- Gooi oor kolwyntjies sodra uit die oond.
- Voorverhit oond na 180°C.
- Plaas dadels in bak, strooi koeksoda oor. Giet kookwater en brandewyn oor.
- Laat staan om te spons.
- Verroom botter en suiker, klits eiers een-een by.
- Voeg dadelmengsel by en klits goed.
- Sif die meel, bakpoeier en sout. Voeg neute by.
- Skep kolwyntjiehouers driekwart vol en bak vir 20 minute of tot gaar.
- Gooi 10 ml van die sous met ’n teelepeltjie oor elke kolwyntjie.
- Klop 150 ml room styf met 15 ml strooisuiker.
- Spuit die room met ’n puntspuit in die middel van die kolwyntjie in.
- Spuit ‘n roomrosie op elkeen en garneer met pekanneute en dadels.