Gerrit se botterskorsie-teebroodjie
Bestanddele1 groot botterskorsie (genoeg vir 440 ml puree)
2 groot eiers
200 g strooisuiker
125 ml olie
245 g koekmeel
5 ml bakpoeier
5 ml koeksoda
2,5 ml sout
60 g pekanneute
60 gedroogte pampoensade
Instruksies
- Skil die botterskorsie en sny in blokkies. Plaas in kastrol, voeg net genoeg water by en prut tot sag. Dreineer en druk dit fyn of verpulp.
- Laat afkoel tot kamertemperatuur.
- Voorverhit die oond tot 160° C.
- Berei een mediumgrootte broodpannetjie.
- In ’n mengbak, gebruik die klitser van ’n elektriese menger en klits die eiers en strooisuiker saam tot lig.
- Stel die menger se spoed laer en voeg die olie geleidelik in ’n egalige straal by.
- Voeg die pampoenpuree by en meng deur.
- Sif die meel, bakpoeier, koeksoda en sout saam.
- Voeg die meelmengsel een derde op ’n slag by die pampoenmengsel, meng deur en herhaal met die ander twee derdes. Roer die neute en sade by vir tekstuur.
- Skep die beslag in die voorbereide pan en maak die bokant gelyk.
- Bak vir 45 minute, of tot gaar. Laat effens afkoel voordat jy die broodjie uitkeer.