Martjie se appel- en amandelbroodjie
Bestanddele(Lewer 1 brood)
125 g botter
2 k koekmeel
1 ½ t bakpoeier
½ t sout
1 k witsuiker
2 groot eiers
½ k melk
1 ½ k grof gekapte appelstukkies, liggies in botter gebraai
½ k gevlokte amandel en twee eetlepels ekstra om bo-oor te strooi
2e bruin suiker
Instruksies
- Voorverhit die oond tot 180°C.
- Berei ’n klein broodpannetjie voor deur dit te smeer en uit te skud met ’n bietjie meel.
- Room die botter en suiker saam tot lig en romerig.
- Voeg die eiers een vir een by.
- Meng tot net gemeng en vou die appels en amandels versigtig in. Gooi die deeg in die broodpannetjie.
- Sprinkel die bruinsuiker en amandels bo-oor die brood.
- Gooi die deeg in die broodpannetjie en bak vir 30-40 minute tot mooi bruin en gaar.