Amarula-en-grondboontjiebotter-mousse
Lewer 1 tert van 22 cm
Bereiding: 30 minute
Verkoeltyd: 2 uur
KORS
200 g sjokoladekoekies, fyn gedruk
100 g botter, gesmelt
knippie kaneel
VULSEL
4 x 250 ml (4 k) wit malvalekkers
60 ml (¼ k) melk
60 ml (¼ k) Amarula-likeur
180 ml (¾ k) grondboonbotter
250 ml (1 k) room
BOLAAG
100 g wit- of donkersjokolade, in stukke gebreek
45 ml (3 e) espresso-koffie
80 ml (¹⁄³ k) dik Griekse jogurt teen kamertemperatuur
kakaopoeier vir bo-oor sprinkle (opsioneel)
- KORS Meng die koekies, botter en kaneel en druk teen die boom en rande van ’n tertbak van 22 cm. Hou eenkant.
- VULSEL Hou ’n paar malvalekkers eenkant en verhit die res saam met die melk en Amarula baie stadig oor lae hitte tot die malvalekkers gesmelt het.
- Verwyder van die hitte, voeg die grondboonbotter by en laat ’n rukkie afkoel.
- Klits die room styf, vou by die mengsel in en skep oor die kors.
- BOLAAG Smelt die sjokolade en koffie saam en klits die jogurt by.
- Smeer oor die tertvulsel en laat 2 uur in die yskas stol.
- Sprinkel kakaopoeier oor indien verkies, strooi die orige malvalekkers oor en sit voor