Thursday 13 February 2014

Mynhardt en Tiaan se Tuisgemaakte pizza met vars bestanddele


Mynhardt en Tiaan se Tuisgemaakte pizza met vars bestanddele

Hierdie is heerlik vinnig om te maak en jy kan eintlik enige van jou gunsteling bestanddele daarop sit. 'n Lekker kinkel manier om dit voor te berei is om die indivuele pizzabasisse in 'n kleefwerende pan op die stoof gaar te maak. Dan kry dit die mooiste kleur en lyk kompleet of dit uit 'n houtvuur oond kom. Hierdie pizza word nie in die oond weer gebak nie en is 'n vars benadering tot 'n ou konsep.

Wenk: As jy genoeg panne het bedien die pizza sommer in die pan of op 'n houtbord of broodbord om dit ekstra rustieke voorkoms te gee. Moet glad nie skaam wees met die vars kruie en olyfolie vir garnering nie en mors maar so 'n bietjie oor die kante en rante.

• 1kg gewone witbrood deeg
• Ekstra meel vir uitrol
• 200g klein kersie tamaties
• 100g ontpitte groen olywe
• 1 pakkie bros gebraaide spek
• 1 potjie vars basillie kruid pesto
• olyfolie vir braai
• Paar takkies tiemie en roosmaryn
• Gemengde kruie vir bo op
• balsamiese asyn na smaak

-Rol die deeg baie dun uit met ’n roller, pasta masjien of wynbottel. Bak in ’n voorverhitte oond tot gaar, dit neem sowat 10 minute. Haal uit en laat afkoel.
-Braai die tamaties in genoeg olyfolie saam met die tiemie en olyfolie. Geur met sout en peper. Voeg nou bietjie balsamiese asyn by en laat effe afkoel in die pan.
-Rangskik nou die res van die bestanddele op die klaar gebakte pizzabasis en sit die kruie bo op. Nou is jy reg om te bedien!

Nog 'n paar idees met lekker kombinasies:
• Vars druiwe met ricotta of bloukaas en neute
• Gerookte varkribbetjie vleis met suurlemoen en roketblare
• Geurige salami met groen pampoentjies, basilie en tamatieTuisgemaakde pasta met tamatie sous en vleisfrikadelle