Monday 20 January 2014

Tuna-kaasbroodjies




Lourens de Lange
Tuna-kaasbroodjies

6-8 dik snye brood
sowat 40 ml olyfolie
1 ui, gerasper...
2 blikke (175 g elk) tuna, gedreineer
sout en vars gemaalde swartpeper
WITSOUS
30 ml (2 e) botter
30 ml (2 e) koekmeel
250 ml (1 k) melk

AFRONDING
60 ml (¼ k) mayonnaise
30 ml (2 e) pietersielie
250 ml (1 k) cheddarkaas, gerasper
ekstra pietersielie vir garnering
Verf die brood met van die olyfolie en rooster tot bros aan albei kante. Verhit die res van die olie en braai die ui en tuna ’n paar minute. Geur met sout en peper.

WITSOUS
Verhit die botter in kastrol en roer die meel by, roer tot ’n pasta vorm. Giet die melk by en roer terwyl dit verhit tot die sous verdik en kook. Geur met sout en peper. mayonnaise, pietersielie en kaas by die tunamengsel en skep die vulsel op die geroosterde broodjies. Plaas die broodjies onder die roosterelement van die oond en rooster tot goudbruin en tot die kaas gesmelt is. Garneer met pietersielie en sit dadelik voor.