Wednesday 22 January 2014

Gevulde aartappels




Lourens de Lange
Gevulde aartappels

4 groot aartappels
20 ml (4 t) olie
200 g spekvleis, in stukkies...
gesny
1 ui, gehalveer en gesny
250 ml (1 k) suurroom of creme fraiche
5 ml (1 t) gekapte vars tiemie
sout en vars gemaalde swartpeper na smaak
100 ml gerasperde cheddarkaas

Voorverhit die oond tot 200 °C.
1. Kook die aartappels in soutwater tot sag.
2. Verhit intussen die olie in ’n groot pan en braai die spek tot bros.
3. Voeg die ui by en soteer tot sag. Verwyder van die hitte en roer die suurroom of crème fraîche, tiemie en sout en peper by.
4. Sny ’n kruis in elke aartappel, druk dit effens oop en skep die spekvleismengsel bo-op.
5. Sprinkel die kaas oor en bak