Monday 2 December 2013

Savoury Scones




Lourens de Lange
Savoury Scones
Bestanddele
4 koppies ( 600g ) bruismeel
Knippie rooipeper
100g ongesoute botter verkoel , in blokkies gesny ...
150g spek , fyn gekap
6 sprietuie, fyn gekap
1/2 rooi soetrissies , fyn gekap
1/2 groen soetrissies , fyn gekap
2 koppies ( 240g ) fyn gerasperde kaas
1 1/2 koppies (375 ml ) melk

Metode

Verhit die oond tot 180 ° C (200 ° C konvensionele ) .
Smeer en meel 'n bakplaat .
Sif die meel in 'n groot bak, voeg die rooipeper en vryf die botter met jou vingerpunte in tot dit soos fyn broodkrummels . Roer die spek , sprietuie , soetrissies en 1 1/2 koppies van die lekker kaas en geur goed met sout en peper.
Voeg die melk, by die droë mengsel met 'n mes sny dit tot net gemeng - moenie te veel meng nie .
Plaas die mengsel op die voorbereide pan . Vorm in 'n plat ronde, sowat 25 cm in deursnee. Sny in agt wiggies , dan skei wiggies effens. Borsel die top van die skons met ekstra melk en strooi dit oor die res van die kaas . Bak vir 20-25 minute of tot goudbruin.
Bedien warm, versprei met ekstra botter.