Monday, 2 December 2013

Malva Poeding




Lourens de Lange
Malva Poeding ( 4 porsies )
'N soet nagereg van die Nederlandse oorsprong, Malva poeding is gewoonlik bedien warm met vla of roomys . Gemaak met appelkooskonfyt , hierdie tipiese Suid-Afrikaanse nagereg het 'n spons agtige , gekarameliseerde tekstuur.

Bestanddele - koek :
...
1 koppie strooisuiker
2 eiers ( kamer temp )
1 eetlepel fyn appelkooskonfyt
1 ¼ koppies koekmeel
1 teelepel koeksoda ( 5 ml )
knippie sout
2 eetlepels botter ( 30 ml )
1 eetlepel asyn ( 15 ml )
125ml melk

Bestanddele - die sous

250ml room
125ml botter
125ml suiker
125ml water / Lemoensap / Sherry / Brandy

Metode:

Stel die oond tot 190 ° C
Klits suiker en eiers tot sagte dan klop in die jam tot romerige.
Sif droë bestanddele in ‘n aparte bak .
Smelt botter in 'n klein pot op 'n medium hitte en voeg die asyn en melk by.
Voeg nou die bogenoemde mengsel ( botter, melk, eiers ) by die gesifte bestanddele en meng goed. Voeg nou die eiers mengsel en kombineer goed .
Giet in 'n uit gesmeerde oondbak van ongeveer 2 liter.
Bak by 190 ° C vir 45 minute totdat die top is mooi bruin .
Smelt al die sous bestanddele saam in 'n klein pot oor 'n medium hitte en gooi oor die poeding voor bediening , verkieslik terwyl dit nog warm is.
Bedien dit met roomys of vla of beide .