Tuesday, 26 November 2013

OONDGEROOSTERDE GEROOKTE SALMFILETTE




OONDGEROOSTERDE GEROOKTE SALMFILETTE

JY BENODIG
½ koppie olyfolie
500g jong tamaties
1 eetlepel botter
70g spek
1 koppie parmesaan kaas
1 koppie polenta
handvol vars basiliekruid

seesout
grofgemaalde swartpeper
4 salm filette
‘n handvol roketblare
METODE
Verhit olie, kook tamaties en voeg by knoffel en basiliekruid. Geur met sout en peper, kook tot sag. Kook water tot kookpunt, voeg by polenta en roer vir 4 minute. Meng parmesan en botter by. Haal van stoof af en laat rus. Plaas filette en spek in oond pan. Bak in oond teen 220˚C vir 8 tot 10 minute. Om te bedien plaas ‘n lepel polenta in bord, gooi sous oor, plaas salmfilet en spek bo op. Bedek met roketblare.