Tuesday 10 September 2013

Gebakte appelpoeding





Gebakte appelpoeding
6-8 porsies

 
Bestanddele:
125 ml (½ k) suiker
30 ml (2 e) botter
2 eiers
5 ml (1 t) vanieljegeursel
250 ml (1 k) koekmeel
5 ml (1 t) bakpoeier
2,5 ml (½ t) sout
60 ml (¼ k) melk
1 x 385 g-blik tertappels

 
Sous:
250 ml (1 k) room
250 ml (1 k) suiker
‘n knippie sout
gemaalde kaneel om oor te strooi

 
Metode:

1. Voorverhit die oond tot 180°C en smeer ‘n 2,5 liter poedingbak met botter.

2. Klits die suiker, botter, eiers en vanieljegeursel deeglik saam. Sif die droë bestanddele saam en klits dit om die beurt met die melk by die eiermengsel.

3. Giet die beslag in die poedingbak en rangskik die appels eweredig bo-op. Bak dit 20-30 minute of tot goudbruin en gaar.

4. Sous: Verhit intussen die sousbestanddele oor matige hitte en roer tot die suiker opgelos het. Prut 10-15 minute of tot die sous net begin karamelliseer.

5. Prik die warm poeding oraloor met ‘n vurk en giet die warm sous dadelik oor. Strooi die kaneel oor en sit dit warm of teen kamertemperatuur voor.

 
Variasies:

* Hierdie poeding kan maklik in oondvaste koppies of individuele bakkies gebak word.

* Dit kan ook as ‘n tert voorgesit word.

* Vervang die appels met ‘n blik gemengde vrugte en voeg dan 125 ml (½ k) klapper by die sous